tiistai 24. syyskuuta 2013

Koulukisa innostus ja yllättävän hyvät treenit

Aamulla tässä tietokoneella ja yllättäenkin facebookissa nököttäessä löysin facebookin valmennus ja ratsikisa ryhmästä ilmoituksen, että LidRidillä olisi seurakoulukisat 5.10. Kiinnostuin heti tietenkin. Helpoin ohjelma oli Helppo C:2. Luin ohjelman heti SRL:n sivuilta heti läpi ja se ei vaikuttanut ylivoimaisen vaikealta. Ihme on, jos se läpi menee, mutta se ei tuntunut suoraan täysin menetetyltä peliltä yhtän pikkuruista asiaa lukuunottamatta. Nimittäin peruutusta. Se ei suju ei mitenkään päin. Onneksi kuitenkin huomenna on Satun tunti illalla (melkein yöllä jos Noan aikatauluja ajatellaan) niin voidaan opetella peruuttamaan.

Noa oli mahtavalla päällä tänään ratsastaessa. Se oli jopa käynnissä pirteä ja ravissa ja laukassa jo melkein liiankin pirteä. Muutenkin Noa oli hirveän pirteänä ja hyvän tuulisena. Kaikin puolin ohjelman ratsastus meni yllättävän hyvin. Keikkailin kyllä ja kippailin ja tein sen miljoona virhettä, mutta luulin sen silti menevän paaljon paljon huonommin. Sen lisäksi huomasin yhden sata virhettä mitä olen tehnyt ratsastaessa viime aikoina. Lisäksi huomasin, että vähän käytetty ja melkein välillä unohdettu askellaji käynti paljastaa juurikin niin paljon mitä Satukin on mulle saarnannut. Huomasin heti kaikenmoisia kippuroitumisia ja käppyröitymisiä kesken yksinkertasten asioiden ja ihan turhaan.

Ratsastin siis kouluohjelman tiet ensin käynnissä ja huolella mahdollisimman tarkkaan. Välillä oma keskittyminen meinasi herpaantua mutta pääasiassa koko ohjelma meni kahta lapun tarkastus pysähdystä lukuunottamatta suhteellisen hyvin. yritin keskittyä ratsastamaan tiet mahdollisimman tarkasti ja samalla tutkimaan ja tarkkailemaan mitä teen missäkin kohdassa, jos samalla keksisin vastauksia miksi osa asioista menee niin päin prinkkalaa. Sen jälkeen käveltiin hetki löysin ohjin ja sitten ratsastin ohjelman läpi oikeissa askellajeissa. Se meni yllättävän hyvin, vaikka parannettavaa on ja paljon. kokonaisuudessaan ko. ohjelma on itseasiassa aika mukava ja suosittelen harjoittelemaan sitä muutenkin aina välillä, jos tarvii treeniin vaihtelua ja virikkeitä. Minä ainakin herkästi jään muuten junnaamaan paikoilleen tekemään samoja asioita (ja yleensä väärin) päivä toisensa jälkeen.

Tässä linkki Helppo C:2 kouluohjelmaan, joka löytyy myös SRL:n sivuilta. Tulostin kaksi kappaletta ohjelmia itselleni ja kokeilen uutta systeemiä että merkkaan ensimmäisen kerran kun ohjelman ratsastan läpi kokonaan omat mielipiteeni mitkä onnistui jopa hyvin, jotenkuten, huonosti jne. Teen tavallaan oman arviointini ylös, jotta tiedän mitä "palasia" pitää vielä harjoitella lisää ja mitkä pitää opetella ihan oikeasti ratsastamaan. Se että toimiiko se? Ei mitään hajua mutta ainakin minä tykkään harjoitella asiat niin.

Lisäksi ostin tänään Agrista nahkaiset kannusremmit (varusteurheilua tiedän) ja Noalle semmoiset pehmosuojat alekorista. Suojat ajattelin alunperin taakse, mutta ne oli taakse liika pienet, joten ne saa mennä etusuojina sillon, kun tarvetta on ja taakse ostan isommat. Olen aika kova varusteurheilemaan ja hömpöttämään tiedän, eikä se parannu ratsastustaitoani mitenkään senkin tiedän, mutta minkäs teet. Toki ko. suojat itseasiassa voi jopa tulla tarpeeseenkin ihan kätevyytensä puolesta, jos tarrat vain ovat hyvät ja niitä muistaa pitää kunnossa ja putsata kuivumisen jälkeen hiekat hyvin.

Jälleen kerran ei ole kuvia, eikä mitään muutakaan kivaa, mutta yritän aktivoitua tuossa kuvahommassa edes jollakin tapaa tässä syksyn aikana. Ehkä. En kuitenkaan lupaa mitään.

Hyvää syksyä kaikille! Tänään oli varsin kaunis ilma, vaikka olikin ihan älyttömän kylmä. Nauttikaa syksystä niin se menee paljon helpommin kuin vihaamalla sitä.