perjantai 8. helmikuuta 2013

Hiittiravit ja klinikkareissu

Keskiviikkona eli toissapäivänä oli Äimärautiolla hiittiravit mihin innostuin Noan ilmoittamaan kärrylähtöön. Sarjana oli 2100m tasoitusajo 1.25,0. Porukkaa Noan sarjassa oli yhteensä 11 valjakkoa. Eli ihan mukavasti. Noan tulos oli 1.25,7 ja sijoitus kuudes.

Hiittiravien ideahan on siis lyhykäisyydessään, että ajetaan lähdöt normaali ravien lähetystavoilla (tasoitusajo=voltti ja ryhmäajo=auto) ja matkoilla. Sarjamäärityksissä on ajat mitä ajetaan ja tarkoitus ei ole ajaa kilpaa kilpaa vaan porukassa. Hevoset pääsevät hakemaan rutiinia lähtöön ja hiittaamaan porukassa. Varsinkin nuorille starttarin aluille ihan äärettömän nerokas systeemi. Lähtöjä on monen tasoisia niinkuin on hevosiakin ja mitä ehdin sen yhden lähdön näkemään siinä ainakin ajettiin viimeisen päälle fiksusti porukassa. Erittäin hyvää harjoitusta. Jotkuhan tuleman hiittareihinkin ajamaan verenmaku suussa voitosta ja väittävät, ettei poni/hevonen pystynyt menemään hitaampaa mikä on minun vähän hankala uskoa, jos olen juuri radan varresta nähnyt kuinka piiska viuhui kuin viimeistä päivää.

Itse olen henk.koht. erittäin tyytyväinen Noan suoritukseen. Lämmityksessä se oli vielä aika perus oma itsensä, mutta itse lähdössä ensinnäkin se ei kuumunut turhaa vaikka voltti uusittiin. Toki ratsunlaukkaa se oli ilmeisestikin siellä vetänyt jonkun verran. Lähdön se hölkki melko helpon näköisesti porukassa. Toki edellä menevän selkään liimautumista pitää vähän harjoitella lisää. Kävelytykset tapahtui narusta, koska meillä oli kaksi hevosta yksillä kärryillä liikenteessä. Se toimi oikein hyvin. Paremmin oikeastaan kuin osasin kuvitellakaan, koska Noa on aina kävelyttäessä ollut turhan hynttäsijä ja nyt narusta kävellä läpyteltiin erittäin nätisti. Ei voi muuta kuin olla ylpeä. Hieno Noa! Juoksi hienon hiitin, käyttäytyi hienosti ja ennen kaikkea näytti hienolta. Ainakin omaan silmään. ;)

Hiittiravireissu meni siis hienosti. Eilispäivän klinikkareissu ei sitten ihan niin hienosti. Noa kyllä käyttäytyi ja sitä kehuttiin paljon ja rokotukset onnistui ilman mitään probleemaa, mutta mahan alla ollut mökyrä, kun sen halusin, että katsotaan ja mahd poistetaan, paljaistui sarkoidiksi. Sarkoidi on siis hyvänlaatuinen kasvain, joka kuitenkin leviää ja kasvaa, jos sitä ei poisteta kunnolla. Poistamisesta huolimattakin se kyllä voi silti levitä. Poistoaika siirtyi ensiviikkoon, joten minulla on hyvin aikaa etsiä tietoa ja panikoida asiaa.

Nyt kuitenkin mars mars tallille. Kirjoitan vielä tässä joku päivä tarkemmin sarkoidista kaiken tiedon mitä löydän ja käsiini saan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti