maanantai 25. helmikuuta 2013

Noasta löytyi poninlihaa - Eviralla ollaan järkyttyneitä

Noovablogi tiedottaa asiasta ensimmäisenä. Noasta löytyi poninlihaa runsain määrin tänään päivällä. Tuoteselosteessa on vain tiedot "Lämminverinen Ravihevonen, suomessa syntynyt". Siksi järkytys onkin suuri, kun havaittiin Noan sisältävän poninlihaa. Onko hevosenlihaskandaalille tulossa koskaan loppua? Eivätkö edes suloiset pienet poniparat jää rauhaan tältä koko suomea ja jopa kenties maailmaa pysäyttävältä kaaokselta?

Poninliha havaittiin tallilla viiden jälkeen, kun ratsastaja innostui temppuilemaan Noan selässä ilman satulaa kuin ponityttö konsanaan. Siitä heräsi ensimmäinen epäilys tapahtuneesta.
"Joo siis varmaan kymmeneen vuoteen en ole naistensatulassa mennyt varsinkaan ilman satulaa, enkä noin pelleillyt. Alkoi jo itseäkin epäilyttää moinen lapsellisuus.", nimettömänä pysyttelevä Noan omistaja kertoo.
Tarkemmin sitten kun Noaa tarpeeksi ratsastuksen jälkeen syynättiin ja rapsuteltiin niin havaittiin sen sisältävän ponia. Asia vahvistui lisää, kun Noa yritti varastaa omenan käytävällä olleesta pussista.
Tätä ei kylläkään mainita rekisteripapereissa, hippoksessa, eikä sukutaulukaan moista paljasta. Miten se siis on mahdollista? Onko kyseessä jo salaliitto? Ja onko moiset ponimäärät Noan lihassa haitallisia?
"Poninlihan ei pitäisi olla haitaksi sillä poninlihashan on hevosenlihasta paljon sitkeämpää ja sisukkaampaa. Itseasiassa koska Noa kuitenkin on suhteellisen pieni kokoinen hevonen ja ponin lihaa on kuitenkin prosentuaalisesti vain 32,8% ei tästä pitäisi olla vaaraa Noalle eikä tämän ratsastajille." asiasta kysyttäessä vastaa tuntematon ohikulkija viisaan näköisenä. Henkilön hevostaustoja ei ole tarkistettu.

Millaisia vaikutuksia poninlihalla Noassa voi olla? Voiko se lyhentää jalkoja? Tehdä paksun mahan tai aiheuttaa ahneutta?
"No sinällään Noan pitäisi pysyä normaalina, mutta vakavasti otettavan tietolähteen mukaan voi ilmetä pukittelua, ahnehtimista ja jopa itsepäisyyttä. Toki olen asiaan varautunut ja ilmoittautunut jo poniagilitykurssille Noan kanssa, jotta sivuvaikutuksilta vältyttäisiin ja molemmat saisivat jatkaa elämää suht normaalina." Jaana toteaa.

Noovablogi selvitti missä vaiheessa poninliha on voinut päästä Noaan livahtamaan ja onko sen täytynyt olla siellä aina. Tiedot olivat shokeeraavia ja paljastivat suunnattomia hygienia ja omavastuu rikoksia.
Noovablogin kirjoittajalle selvisi, että astutuksessa käytetty ns. "Teaserpony" on voinut päästä livauttamaan Noan emää, astutuksesta vastanneiden henkilöiden ollessa kahvilla. Virhettä ei kuitenkaan huomattu sillä vaikka sekä tamma ja poni olivat, henkilöiden palatessa kahvitauoltaan, hyvin raukean näköisiä epäiltiin vain ponioriin hoitaneen hommansa oikein ja tamman olevan valmis. Tamma kun vietiin oikean oriin luokse ja tamma ei vastustellut oletettiin kaiken olevan hyvin. Vaikka tietäähän sen, kun on kerran ponin saanut ei millään haluaisi vaihtaa isoihin hevosiin.

Hippokselle soitettiin asiasta ja kysyttiin, että olisiko tietoihin mahdollista merkitä rodun kohdalle "Lämminverinen raviponihevonen", jotta pakkausseloste ja tuotteen nimike olisivat oikeelliset. Hippokselta vastattiin myöntävästi ja muutos tapahtuu kuukauden sisällä, jolloin Noalle tulee voimaan myös oikeudet osallistua ratsastuksessa kaikkiin poni luokkiin ja raveissä myös sekä A että B ponien lähtöihin.

Raviponiurheilulle tämä tietää vallan uutta kasvua, koska myös pikku poneja täytyy alkaa treenaamaan tosissaan, jos aikoo pärjätä 2.50,0 vauhteja juosseilla poneilla 1.20,4 ke vauhtiselle ponille. Poniravi-ihmiset ovat asiasta pöyristyneitä, mutta nielevät asian kuitenkin sillä onhan Noakin sitten poni siinä missä muutkin.
"Todella kurjaahan tämä on, mutta toisaalta jokainen saa hyvän syyn treenata ihan tosissaan ponejaan ja juokseehan Noa tänä vuonna viimeistä vuottaan lämminverisarjoissa niin josko omistajalla into hiipuisi ponilähtöjenkin suhteen sitten." erään ponikuskin oletetaan kommentoineen.

Eviralla ollaan pöyristyneitä. Suurinta päänvaivaa tuottaa lihan loppujalostus sitten, kun Noa joudutaan lopettamaan. Tehdäänkö lihasta paistia, jauhelihaa, meetwurstia sun muuta niin kuin yleensä vai joudutaanko koko määrä laittamaan pikku pepperoneihin, koska ponin- ja hevosenlihaa ei Noasta pystytä tarkkaan erottelemaan. Seuraavaksi ongelmaksi tulee minne sellainen määrä pikku pepperoneja saadaan myytyä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mikä on asiassa Eviran seuraava siirto.

Onko hevosenlihaskandaali silti lähelläkään huippuaan saati loppuaan? Voiko mitään enään luottaa sellaiseksi kuin sen sanotaan olevan? Entä kuinka ihmiskunta selviää järkytyksestä, koska on saanut valmisruoissaan parempaa lihaa kuin olettivat?


 +
=
?!?

 Ponikuva rosvottu TÄÄLTÄ ja kouluratsukuva rosvottu TÄÄLTÄ. Kiitos hyville piirtäjille. Noan kuva on ihan omani ja ihan itse ottamani vuodelta miekka ja kirves. Taustalla myös ihan ehta Suomenhevonen Huumori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti