maanantai 9. kesäkuuta 2014

Treeniä, treeniä ja vielä lisää treeniä

Pieni huomautus alkuun. Kirjoitin tekstit kynällä paperille etäpeleissä (kyllä vain töissä ollessa) jo lauantaina, mutten ole vielä jaksanut aikaisemmin rustailla niitä tänne ylös niin laitampa nyt sitten. Kyseessä siis viime viikkosia treenejä ellei joku tajunnut.

Tiistaina oli taas älyttömän lämmin päivä ja "rokotusloman" jälkeen ajattelin, että lähdetään maastoon tekemään jotain hauskanhölttänää ilman isompia paineita.. Saati aivoja.

Ensin kahlattiin välitien reunassa vedessä ja sen jälkeen mentiin vielä ison montun rantaan kahlaamaan. Tarkoitus oli alunperin vaan ravailla ja ehkä vähän laukkailla. Keksin kuitenkin lennosta idean, että treenataampa pitkästä aikaa laukalla veteen menoa ja vieläpä niin että onnistuttaisiin menemään sujuvasti laukalla veteen, laukkaamaan vedessä kaareva tie ja tultais laukalla vedestä poiskin. Ensimmäinen kaari jo onnistui älyttömän hyvin ja Noakin innostui hommasta niin hiiteen, että siinä sitten muutamia kertoja veivailtiin eessun taassun ja osa kaarista meni niin että suunta, tie ja tasapaino oli ihan ok, mutta vauhti meinas vähän karkailla käsistä. Viimeinen kerta mentiin laukalla veteen, jatkettiin laukalla suoraan ja noustiin toisesta kohdasta rantaan ja jatkettiin rauhallista laukkaa, ravia ja hösökäyntiä takas välitielle. Loppu matka käveltiin ihan tietä pitkin kotiin, koska mulla oli kaikki kamppeet (paitsi kypärän sisäpuoli) ihan likomärät ja vaihtovaatteita ei tietenkään ollut mukana. Siitä huolimatta hyvä reissu ja oli hauskaa! Ja muuten nuo uudet (taas) Hööksin ratsarit kuivuu yllättävän nopeaa jalassakin.

****************************************************************

Ai miksikö tuossa on tähtejä? No siksi, koska tähän perään ladotaan vielä perjantaillisesta Satun tunnista, joka kunnialla "kärsittiin" Paulan kanssa läpi ja jopa onnistuttiin ihmeen hyvin ratsastamaankin. Toki kärsi ne myös Eepi ja Noakin, mutta tuskin läheskään niin pahasti kuin me.

Miksi se tunti sitten niin rääkkiä mukamas oli? Noh.. Siksi, koska ensin tehtiin käyntiväistöjä, jonka jälkeen tehtiin raviväistöjä. Sitten, kun minä menin avaamaan suuni ja vinkumaan tuskissani niin oikeaan kierrokseen raviväistön perään tuli vielä suoristus ja voltti oikealle harjotusravissa ja taivutuksineen päivineen. Voin kertoa, etten todellakaan omista mitään automaattihevosta, eikä tuskaisesta äänestä päätellen Paulakaan.

Väistöt ja voltit oikeaan meni suorastaan yllättävän hyvin, vaikka ensin menty vasen kierros silkkaa tuskaa olikin. Väistöjen päälle tehtiin vielä pieniä loivia vastalaukkakaaren poikasia ja niistä osa meni tosi hyvin, kun taas osa oli ihan hirveää räpellystä niin Noalla kuin minullakin.. Varsinkin minulla. Yhden kerran Noa otti myös jotku ihme ritolat (tallilta pois päin), jonka syy ei yhtään selvinnyt että miksi. Ehdin juuri ähisemään, että "tää leviää ku jokisen evväät" ja sitte lähettiin. Liekkö reklamaatio Noalta, että turpa kii ja ratsasta?

Tunnin päälle käytiin vielä kahlaamassa (lue: Lääräämässä. Noa etusilla ja Eepi turvalla.) ja käppäiltiin välitien kautta kotiin. Montulle kuulu muuten hyvinki selvästi Jääli CityRockin biisit. Noa vetäs vielä iltaruuat sisällä ja meni yöksi ulos. Hyvä tunti alkumasiksesta huolimatta (ennen tuntia ei ois huvittanut oikein mikään) ja muutenkin loppuunsa vallan hyvä päivä.