maanantai 10. helmikuuta 2014

Olipa kerran harjaloota tulipa sitten harjakassi

Noallahan oli se sininen harjalaatikko tai siellä se on tallilla vieläkin. Viime viikolla sille vaan kävi niin kurjasti, että Noa tiputti sen lattialle viimeisen kerran ja siihen tuli kulmaan reikä. Harmi sinällään, koska olihan se kuitenkin sinällään ilmainen loota, kun se oli lasten vanha leluloota. Perintökalu siis jos tarkkoja ollaan. Hyvinhän se on tehtävässään sen rapian kolme vuotta palvellutkin kunnes näköjään karsinan betonilattia osottautui kovemmaksi. Siispä tarvitaan jonkinlainen uusi boksi, mutta millainen? Tuo yksi kori tuossa olisi, mutta sen lupasin jo viedä Huumorille, kun Huumorin oma harjakori oli niin kärsinyt. Ja harjaloota vaiko harjakassi? Siinäpä vasta pulma. Harjaloota on hyvä kotona, mutta kassi ois näpsäkkä ottaa kisoihin yms mukaan niin ei tarvisi poimia vaan jotain lootasta johonkin muovipussiin tai varustekassin pohjalle pyörimään.

Pohdinnan päätteeki ajattelin, että harjakassi voisi olla ok ja siitäpä hoksasinkin huippu idean! Oriflameen liittyessä sain nimittäin tuotekassin tai niin sanotun "esittelylaukun", joka on ihan samanlainen, kun perusharjakassitkin. Musta, siisti, kannessa kahva ja sivuilta irrotettava olkaremmi. Kohtuu hyvää materiaaliakin se on. Ainoa ongelma vaan, että se on vähän turhan "lötkö". Samantein muistin, että minullahan on ammattikouluajoilta korsettiluuta jossain ja mustaa nylonnauhaakin pitäisi olla, mistä voin luille tehdä kujat mihin pujottaa luut kassia tukemaan. Laiskana sitten pujotinkin nauhat sivuille jo kassissa olevien nylonnauhojen alle ja taakse ompelin käsin nylonnauhasta kujan. Näin sain kassista vähän tukevamman, ettei se heti lörähä, jos sen lattialle laskee. Kaikenlisäksi kassissa oli kaksi irrotettavaa vetskaritaskua ja kuminauha lenkkejä mihin saa mahdolliset putelit pystyyn. Viimesen päälle päheä systeemi siis. Tässäpä kuvia (Kyllä vain!) miltä harjakassi nyt sitten näyttää.

Oriflame teksti näkyy ja se on noissa vetskarin vetimissäkin, mutta haitanneeko tuo?

Sivusta nauha, jonka sisälle luun pujotin ja ompelin käsin vähän kiinni.

Taakse käsin ommellen räpistelty nauhakuja jossa luu sisällä.

Laukun sisustaa. Iloisen vihreä eikö? Musta nauha on se kuminauha mihin saa purtelleja pystyyn.

Toinen kuva sisustasta. Tässä näkyy paremmin nuo irrotettavat vetskaritaskut. Se on tosin tilavampi miltä näyttää, kun nuo taskut tahto välttämättä kääntyä tuollein "törröttämään" keskelle laukkua.


Siinäpä se laukkunen. Huomenna ja ajan kanssa se nähdään miten se toimii käytännössä vai toimiiko mitenkään.

maanantai 3. helmikuuta 2014

Shoppailuja

Minäpäs ostin uudet ratsastushousut! Ja kerrankin saan aikaiseksi päivitettyä ostoksistani. Koekäyttöön kyseiset pöksyt ei vielä päässeet, mutta pitää ne tänään vielä saappaiden kanssa testata ja ehkä hööksin saappaan varsienkin.. ;)

Kyseessä on siis Horzen Acacia-housut kokoa 38, jotka oli Agrissa -40% tarjouksessa lähtöhinta oli 78€. Tottahan toki kun tuo sopiva koko löytyi ne piti sovittaa. Sopivathan ne oli ja siispä ne lähti matkaan.

Nuo siniset siis ruskealla hanurilla. Hienot on ja tykkään.


Lisäksi mukaan lähti myös Noalle takasiin suojat, koska aikaisemmin mitkä ostin ovat etusiin sopivat ja takasiin sen kutakuineen 10cm liian lyhyet. Minkäs teet, kun poloisella on ponin etuset ja hevosen takaset. Kyseessä siis ihan perus Horzen tarrasuojat kokoa Full ja nekin -50% ja lähtöhinta oli 23€.

Tämmötteiset kokoa Full.

Molemmat kuvat on lainattu netistä, kuten sen jokainen voi kuvien laadustakin päätellä. Ensinnäkin minulla ei koskaan tulisi noin tarkkoja kuvia ja toiseksekin Noan jalat ei muutenkaan näytä ikinä tuolta, eikä varsinkaan talvella. Tarkemmin katsoen nuo jalat muuten näyttää aika oudoilta. Onko niistä sheivattu ruununrajat ja kaikki vai miksi nuo näyttää niin kovin kaljuilta ja oudoilta? Mikäli joku viisaampi tietää niin kertokoon ja kertokoon myös idean moisesta. Kiitos!

Aa.. Ja mitä Noaan tulee niin sillä oli tänään lepo ja minä kävin vain siivoamassa karsinan ja tekasemassa ruuat tallilla. Happy holidays Noa! Rääkki jatkukoon het huomenna!