keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Piippolan monté. Selvittiinkö?

Selvittiinhän me. Noa käyttäyty kuin ajatus. Paitsi kertaalleen se tollo päätti hetken ajan olla oma itsensä ja laittoi kopin perään maate. Onneksi sain ylös sen siitä ilman mitään isompaa hämminkiä.

Lämmitys meni oikein hyvin., Mentiin suomenhevosen perässä ja vauhti oli juuri soppeli. Takasuoralla otettiin hilkkasen pätkää. Noa paino ohjalle kuin pieni sika, mutta olipahan ainakin intoa. Ilman sekkiä lämmitettiin ja vaikka rata oli aika pehmeä ei Noa kertaakaan haparoinut laukalle lämmityksen aikana.

Lämmityksen jälkeen kävelyttelyt ja ajatus: "Hemmetti täähän toimii ja käyttäytyy. Pitäisköhän huolestua vai olla onnensa kukkuloilla?" Ei mitään pari kiekkaa kävely ja Noa kopin perään starttia oottamaan. Selästä alas, loimet Noalle päälle ja sittepä se alkaaki jännittämään. Pikku hiljaa. Ja paljon. Noa oli ihmeenkin rauhallinen kopin perässä katsellessaan. Ei hötkyilly ei hääsänny ei erikoisemmin kuopinut tms. mutta sitten se keksikin ideoista parhaimman. Joskos laittaisin tähän pötkölleni ja piehtaroimaan. Säikähin ihan älytön, mutta sain sen onneksi helpolla siitä ylös mitä nyt ohi meni joku pappa suomenhevosensa kera ja katto kieroon, että mitäs täällä tapahtuu.

7. lähdön jälkeen ei ollut lämmitystä, ku ratalla ei näkynyt lämmittäjiäkään. Volttaamaan IIKS! Noh. Onneksi takana tuli enempi ajanut ja voltannut kuski, joka auttoi vähän. Toki voltissa jouduttiin pyörimään aika kauan, mutta Noa onneksi toimi kuin ajatus. Pientä reippautta olisi tieten saanut olla menossa, mutta noo.. Lähtö ja numero 2. rinnalta syhkäsi eelle samoten muutkin kaksi lähdössä olevat ja meillä oli aika oma visio menosta siellä hännillä.

Mun kunto ei riittänyt kuin ensimmäiset 500m (ylläri), mutta sinnillä jatkoin vaan suorat keventäen ja kurvit kevyessä. Viimeisellä takasuoralla tulee laukka, joka lähtee ensin tosi röyhäten, mutta tippuu onneksi pois suht pian. Muut meni maaliin sen 100m edellä, mutta saatiin 3. sijan pokaali hieman niinkuin "säälistä". Yksi laukkasi nimittäin maaliin.

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Noa käyttäyty niin palkintojen jaossa kuin ylipäätänsäkin ja kotimatkalle voitiin lähteä hyvillä mielin.

Joku oli ystävällisesti ottanu kuvan meistäkin Piippolasta ja alla kuva copyineen.
©eijnis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti