lauantai 17. toukokuuta 2014

Harkkaestetkisat ja supersennuilua Aaltokankaalla

Jälleen kerran ujutin itseni tilanteeseen, josta ei ollut pakotietä. Ilmottauduin keskiviikkona Aaltokankaan ratsutallien harjoitusestekilpailuihin Superseniori luokkaan. Korkeutena 50cm, jota voidaan muuttaa tarvittaessa. Ilmottautuessa laitoin sähköpostiin, että haluan osan madallettavan 40cm esteeksi. Minkä sitä jänishousu luonnolleen voi.

Kisoista johtuen tuli sitten idea, että Impan omistaja Mira voisi pitää meille estetunnin, että saataisiin vähän tuntumaa esteisiin ja voisin joskus oppia oikeasti hyppäämäänkin ja vähän ehkä päästä kammostanikin tai ainakin lieventää sitä. Tunti aloitettiin puomiharjotuksilla ja kun ne alkoi sujua alettiin hyppelemään. Loppuviimeksi hypättiin 50cm estettä ja sitä hypätessä mietin, että "ei nää kyllä pahoja edes ole. Aika lällyjä jopa. Voisin uskaltaa hypätä 60cm:senkin testiksi." Noh.. Aiheesta Miralle mainitessa Mira paljasti esteen olevan jo 60cm ja olen hypännyt sen jo parikin kertaa ongelmitta. Siispä kammossa vika on minulla korvien välissä. Mikä ei sinällään kauheasti yllätä.

Tänään sitten koitti kisapäivä ja normaalia paniikkia ei ollut juurikaan havaittavissa. Välissä tuli semmonen PANIIKKI-olo vaan sitten muistin, että se 60cm tuntui lällyltä niin parempi heittää uikuttamasta. Siispä siivosin kopin, vein sinne heinäpussin, pesin suittet, keräilin romut autoon ja puunasin Noan hyväksi. Juhan sain jo keskiviikkona puhuttua kisakuskaajaksi ja niimpä se teki työtä luvattuaan ja tuli lasten kanssa Noan "Purkilla" (mun sillipurkkimainen yhden hevosen vinkka) roudaamaan kisoihin. Hyvin jaksoivat kisoissa palloilla ja mikäs se palloillessa kun keli oli mitä mainioin.

Lopuksi en käskenyt esteitä madaltamaan vaan rata mentiin 50cm:senä ja oli loppuunsa aika älyttömän kivaa. Pieni hyppykärpänen saattoi purra minuakin ihan tosissaan itseasiassa jo silloin torstaina. Puhtaanradan tehtyä saatiin ruusuke ja saatoin hyvillä mielin lähtä Noaa kävelyttämään. On se vain hieno otus kaikenkaikkiaan.

Alla vielä kuvia (Kyllä vain!) muutama ja seuraavaksi voin alkaa purkamaan tavaroita pois ja kattelemaan koulukisaromppeita kassiin ensi viikonloppua ajatellen. Ensilauantaina suuntana Muhos ja Ratsutalli Nelzas ja ohjelmassa C-merkki ja tavoitteena yli 60% tulos. Lahjattomat treenaa siispä tiedätte mitä koko ensi viikon teen.

Superseniori rata. Ei vaikea, mutta miten sitten, jos olisi kakkosvaihekin mukana?

Meidän hienon hieno ruusuke, joka pääsi hyllyyn muiden ruusukkeiden mukaan.

Ylemmän kuvan suttuisuuden takia tässä vielä kuva ruusukkeen keskiosasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti