maanantai 7. tammikuuta 2013

Perustalleilua ja varustehuoltoa

Kerran otsikko ei nyt ota keksiytyäkseen, annetaampa sen puolen hautoa hetki. Josko siihen jotain keksisi viimeistään tekstin päätteeksi. Otsikko yleensä onkin se vaikein ja herkästi jos keksin hyvän otsikon jään sitten roikkumaan jokseenkin siihen, vaikka nämä jututhan rönsyilee aina ihan yli äyräiden.

Lauantaina oli Noalla lepopäivä ja kävin pikku mutkan ilman satulaa iltasella sen kanssa käpsimässä tietä pitkin. Oli helkatin kylmä, etten paremmin sanois. Eikä me kovin pitkää reissua tehtykään. Edellispäiväisen hikitreenin jälkeen vähän verryttelyä ei sen kummempaa.

Eilen sunnuntaina Emilia kävi "Noovailemassa", joten minä tein varustehuoltoa kotona. Suomeksi sanoen siis harjasin Noan sadeloimen fleecevuorin koirien karstalla läpi, jotta sain enimpiä karvoja pois pinnasta, etteivät ne päädy pyykkikoneeseen. Perusteellisen "karvanpoiston" jälkeen tungin loimen vuoripuoli ulospäin koneeseen peseytymään. Karvan määrä loimessa oli niin lahjakas ja se myös haiskahtikin aika ällölle niin taidan käydä sen karstalla läpi vielä uudelleen ja pestä vielä toiseen kertaan jahka se on kokonaan kuivunut. Muitakin pestäviä loimia löytyy ties millä mitalla, kun vain saisi aikaiseksi pyykkäiltyä.

Nahkavarusteet pitäisi myös liki kaikki pestä ja rasvata niin tallilla kuin kotonakin. Tallilla varsinkin. Olen laistanut moisesta hommasta niin, että jo hävettää. Huonossa kunnossa mikään ei ole, mutta kun mahavyötkin on nahkaiset niin niitä pitäisi vähän useammin huoltaa. Sitten ruoskin itseäni, kun en ole mokomia tehnyt. Vielä, kun olen niin turhankin tarkka miten ne pitää pestä ja rasvata niin en suostu muihin vaihtoehtoihin kuin, että teen ne kokonaan itse. Vaikka helpommallakin voisi takuulla päästä, mutta on niin paljon nahkavarusteiden pesutapoja, joita en voi sietää. Yksi pääperiaate on, että minun nahkavarusteita ei pelkästään rasvata ikinä vaan ne aina pestään ja sitten rasvataan. Niitä ei myöskään pelkästään pestä kuin pakosta.

Jälleen tylsä kuvaton postaus, mutta minkäs teet. Pitäisi aktivoitua ja intoutua tuon kameran kanssa sohlaamaan enempi niin saisi tästä blogistakin vähän mielenkiintoisemman.

Laittakaahan kommenttia, kun uusin vähän ulkoasua, että miltä näyttää. Mitään hienoa yläbanneria ei vielä ole ja tuskin ihan heti tulee, koska olen moisia aika huono tekemään, mutta toivotaan parasta pelätään pahinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti